Kulinaria

Jack & Burger

czyli burgery świata w restauracjach hoteli Sheraton i Westin

W dniach od 8 kwietnia do 31 maja br. restauracje SomePlace Else w Warszawie, Krakowie i Poznaniu oraz JP’s Bar w hotelu The Westin Warsaw serwować będą burgery inspirowane podróżami do najciekawszych zakątków świata.
W menu znajduje się siedem burgerów z Polski, Australii, Włoch i Chorwacji, każdy wypełniony najlepszymi składnikami charakterystycznymi dla poszczególnych regionów.

„Chciałem urozmaicić odrobinę tradycyjnego burgera i pomyślałem, że pokazanie jego różnych, z geograficznego punktu widzenia, obliczy może być ciekawe. Stworzyliśmy zatem kilka propozycji burgerów, w skład których wchodzą tradycyjne dla danego kraju składniki i tak na przykład burger Romano podawany jest w bułce z suszonymi pomidorami i ziołami oraz serem grana padano, burger Dalmatia to wspomnienie lata i smaku chorwackich cevapcici, a Veggy Burger inspirowany był miedzy innymi smakami Indii” – opowiada Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie. 

Rarytasem z pewnością będzie Monteverest, czyli prawdopodobnie największy burger w Polsce zawierający pół kilograma polskiej, soczystej sezonowanej wołowiny otulonej grillowanym oscypkiem, boczkiem i sosem tatarskim.

Menu Jack & Burger:

  • Romano 34.00 PLN

Włoski burger z wołowiną Angus (200 g), rukola, ser grana padano, bułka z suszonymi pomidorami
i ziołami

  • Highlander 39.00 PLN

Polska wołowina sezonowana (225g), boczek wędzony, oscypek, ciemna bułka

  • Monteverest 69.00 PLN

Highlander w wersji XXL z bułką maślaną (500g)

  • Surf and Turf 39.00 PLN

Australijski burger z tuńczykiem i wołowiną (175 g), miodowy sos BBQ, sos z parmezanem i anchovies

  • Dalmatia Burger 34.00 PLN

Chorwackie burgery cevapcici, wołowy z jagnięciną (240 g), Ayvar domowy, bułka ciabatta

  • Veggy Burger 34.00 PLN

Kotlet z cieciorki z kminem, panierowany w kukurydzy, ser kozi, szpinak, konfitura z pomidora, pasta
z suszonej figi i octu balsamicznego, bułka z mąki gryczanej

  • Warsaw Burger 24.00 PLN

Tradycyjny kotlet mielony, marynowane buraczki, kajzerka

 

Oferta dostępna jest do 31 maja br.

Więcej informacji znajduje się na stronie spgpolska.pl

 

Kategoria: Kulinaria

Porozmawiajmy

Ciekawe

Dostrzeżone

penis dlonierece radosc z brzucha

Inspiracje